انواع دکل ها در صنعت نفت و گاز

دکل های حفاری
دکل های حفاری (به انگلیسی: Drilling Rig) دستگاهی (ماشینی) است که در زمین حفره ایجاد میکند. دکلهای حفاری میتوانند سازههای بزرگ، ساختمانها و تأسیساتی باشند که برای حفاری چاههای آب، چاههای نفت یا چاههای استخراج گاز طبیعی به کار میروند یا میتوانند آنقدر کوچک باشند که توسط یک نفر جابهجا شوند. آنها از ذخیرهٔ کانسارهای زیرزمینی نمونهگیری میکنند، سنگ، خاک و مشخصات فیزیکی آبهای زیرزمینی را آزمایش میکنند.
دکلهای حفاری میتوانند تجهیزات سیاری باشند که روی کامیونها یا واگنها نصب شوند یا ساختارهای ثابت روی زمین یا دریا باشند. (مانند سکوی نفت که معمولاً ‘دکل حفاری فراساحل’ نامیده میشود، حتی وقتی شامل دکل حفاری نباشد) بنا بر این عبارت ‘دکل’ به طور کلی به مجموعهای از تجهیزات که به سطح پوسته قاره زمین نفوذ میکند اشاره دارد.
به طور کلی دکل ها به دو دسته دکل های خشکی و دریایی تقسیم می شوند. دکل های خشکی خود به شامل دو دسته ثابت و قابل هم ( چاقویی و متحرک) هستند. دکل های دریایی نیز خود دارای تقسیم بندی متفاوتی می باشند.
دکل های دریایی شناور که مشتمل بر نیمه شناور و کشتی حفاری است و دکل های دریایی ثابت که با توجه به نحوه ساختار Jack up و Tendered و Self Conection تقسیم می شوند.
دکل های Tendered به دکل هایی گفته می شود که بر روی انها محلی برای سکونت افراد شاغل در نظر گرفته نشده و یک کشتی همراه انها وجود دارد در حالی که دکل های self conection بر روی خود فضای اسکان افراد را موجود دارد و افراد شاغل بر روی دکل در آن بخش اسکان یابند.
انواع دکل های حفاری

دکل های خشکی




دکل های دریایی







دیدگاهتان را بنویسید