
نرم افزار های کاربردی در مهندسی نفت
در خصوص نرم افزار های کاربردی مهندسی نفت باید گفت: نیاز بیش از پیش صنعت نفت در سالهای اخیر به محسبات دقیق تر باعث گشته است تا مهندسان گرایش های مختلف خود را نیازمند مهارت های بیشتری همچون کدنویسی بدانند و بتوانند برای بهره برداری هرچه بیشتر از فرصت های شغلی موجود در زمینه گرایش های غیر تخصصی خود نیز دارای مهارت گردند.
از این رو، نرم افزار های کاربردی مهندسی نفت که درواقع ابزاری میان گرایشی می باشند مورد استفاده قرار می گیرند.
نرم افزار Matlab
متلب Matlab برگرفته از لغات Matrix Laboratory به معنای آزمایشگاه ماتریس می باشد این بدین معنا است که تمام عملیات و محاسبات در نرم افزار متلب با رویکرد ماتریسی صورت می پذیرد. یک محیط برنامه نویسی کامل با زبان برنامه نویسی خاص خود و کتابخانه ای غنی با toolbox های فراوان.
نرم افزار متلب دارای یک محیط توسعه یافته کدنویسی است. محیطی که به شما کمک می کند تا بر خلاف یک ویرایشگر متن مانند Notepad، شما قادر به ردیابی خطاهای کدنویسی، تکمیل دستورات می باشید، همچنین پیشنهادات عملکردی را در هر لحظه به شما اعلام می کند.

نرم افزار Comsol
نرم افزار COMSOL Multiphysics همه منظوره بوده و با استفاده از روشهای حل عددی پیشرفته اقدام به مدلسازی و شبیه سازی مسائل فیزیک محور می کند. با استفاده از این نرم افزار شما قادر خواهید بود که پدیده های شامل چند فیزیک و یا پدیده های جفت شده به هم (coupled) رابه کمک بیش از ۳۰ ماژول موجود در این نرم افزار تحلیل کنید. همچنین قادر خواهید بود که پلتفرم شبیهسازی را با استفاده از ابزارها و رابطهای اختصاصی برای کاربردهای الکتریکی، مکانیکی، شیمیایی و جریان سیال توسعه دهید. افزونه های (Add-Ons) این نرم افزار امکان اتصال شبیه سازی های شما در محیط COMSOL Multiphysics را با سایر روش های محاسباتی و نرم افزارهای طراحی دو بعدی و سه بعدی (CAD) و نرم افزارهای طراحی قطعات الکترونیکی (ECAD) به صورت همزمان (real-time) فراهم میآورد.

نرم افزار Python
Python یک زبان برنامهنویسی قدرتمند، ساده و با کاربری عمومی است که همه افراد از دانشآموزان و دانشجویان، افراد مبتدی گرفته تا حرفهایهای دنیای برنامهنویسی برای مقاصد مختلف از آن استفاده میکنند. پایتون زبانی سطح بالا، شیءگرا و مفسر بوده و اساسا سازندگان آن با هدف کوتاه بودن، سادگی و خوانایی کد این زبان را خلق کردهاند. این زبان به دلیل سادگی و خوانایی بالا در فاصله کوتاهی به محبوبیت بالایی دست یافت.
یکی از ویژگیهای مهم زبان پایتون، کتابخانه غنی و کدهای آماده فراوان آن است طوری که در هر موضوعی از محاسبات پیشرفته ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، آمار گرفته تا هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، تشخیص گفتار، آنالیز صدا و ویدیو و یا در رابطه با آنالیز متن، دادهکاوی، رابط گرافیکی، مرورگرهای وب، رمزنگاری، ایمیل و غیره، انبوهی از کتابخانهها وجود دارد که به پیادهسازی الگوریتم مورد نظر شما کمک فراوانی میکند.
این زبان تفسیری است؛ یعنی برخلاف زبانهای کامپایلری، تمام کد به صورت کامل ترجمه و به یک فایل اجرایی تبدیل نمیشود بلکه کد خط به خط تفسیر و اجرا میشود؛ بنابراین حلقهای با صد چرخه دقیقا صدبار اجرا میشود. پایتون متن باز است و بر روی پلتفرمهای مختلفی قابل اجراست. یکی از مشکلات زبانهای تفسیری این است که کد برنامه آشکار و در دسترس دیگران است. اگرچه پایتون متنباز است و اغلب پروژههای مبتنی بر آن رایگان است ولی گاهی اوقات به دلایلی شاید نیاز پیدا کنیم قسمتهای حیاتی یک الگوریتم پیشرفته را به صورت عمومی منتشر نکنیم. پایتون در چنین شرایطی این امکان را فراهم کرده است تا بخشهای حساس الگوریتم را در زبانی کامپایلری مثل ++C بنویسید و از داخل پایتون آن قسمت را فراخوانی کنید. این زبان برای نرمافزارهای دسکتاپ، موبایلی، انیمیشنسازی، پایگاهداده و به ویژه نرمافزارهای پژوهشی، هوش مصنوعی و در حوزه دادهکاوی کاربردهای فراوانی دارد.
